Kelas Bina Blog
sitemap

29 March 2019

Promosi FORD RANGER Kota Kinabalu, Sabah

Artikel ini akan berkongsi tentang Promotion FORD RANGER yang sedang berlaku dari masa ke semasa sekitar Kota Kinabalu Sabah khususnya.

Sebarang kemaskini promosi yang berlangsung akan di paparkan pada artikel ini. Maklumat promosi ini di perolehi dari agent FORD RANGER yang sah di bawah Sime Darby Auto Connection (SDAC).

Untuk maklumat FORD RANGER adalah antara Pickup yang mendapat pandangan dan rating yang tinggi dari pengguna jika di bandingkan dengan Pickup pacuan 4 roda yang lain. Anda boleh baca pendapat pengguna di artikel Hilux VS Ford VS Dimax.

Promo: FORD RANGER 2019 Sabah


FORD RANGER 2019 Sabah

Jadual di atas memaparkan harga Promosi terkini FORD RANGER pada bulan april 2019. Sekiranya anda berada di Kota Kinabalu dan ingin test drive atau beli FORD RANGER idaman anda. Boleh hubungi ejen sah FORD RANGER Sabah iaitu Vicky Wong 012 802 3883

Reka bentuk luaran FORD RANGER FACELIFT lebih kelihatan maskulin atau tagap orang Sabah bilang jika di bandingkan dengan kenderaan pickup lain. Jadi tidak hairan lah kenapa ia menjadi antara pilihan kenderaan pickup di Malaysia. Wak Doyok pun pengguna FORD RANGER juga wey.

Wak Doyok tampil maskulin dengan Ford Ranger

Ford Ranger Wak Doyok

Terkini Ford Ranger mempertaruhkan reka bentuk dan keluaran pickup terkini iaitu Ford RANGER RAPTOR.

Anda mungkin juga tahu Ford F150 Raptor merupakan trak prestasi yang mempunyai daya tarikan seperti sebuah Lamborghini Huracan berwarna ungu dengan rim aloi hijau. Namun ianya cuma di pasarkan di US sahaja.

Di Asia dan Eropah, F150 terlalu besar dari segi saiz dan dimensi menjadikan ia tidak sesuai untuk jalanraya yang lebih kecil dan harga bahan api yang lebih mahal.

Maka dengan itu lahirlah Ford Ranger Raptor yang di reka khas bagi pasaran asia adaptasi daripadan Ford F150.

Varian Wildtrak membuktikan ada pasaran yang cukup kuat untuk trak pikap mewah, sehinggakan jenama-jenama Jepun terkesima dengan tindakan Ford untuk memasarkan Ford Ranger Raptor di asia khususnya.


Perbezaan Raptor dan Ranger biasa?


Raptor dan Ranger sebenarnya berkongsi banyak DNA.
Kerangkanya lebih mirip kepada SUV Everest, di mana sistem gantungan belakang jenis multi-link dengan pegas Watts.

Secara teori, akan ada mekanik berkata ia mampu dilakukan. Benar, cuma cari kerangka belakang Ford Everest dan kahwinkan. Itu mudah.

Transmisi Raptor menggunakan transmisi 10-kelajuan automatik yang dipinjam dari Mustang. Di Thailand, Ford telah pun memperkenalkan varian Ranger XLT dengan transmisi ini.

Enjin 2.0L BiTurbo juga baharu dan telah diperkenalkan di Thailand untuk varian Wildtrak baharu.

Enjin 2.0L ini mempunyai prestasi yang sangat tinggi berbanding dengan enjin lama 3.2L. Dua pengecaj turbo juga menjanjikan kurangnya masalah turbo-lag.

Raptor turut didatangkan dengan mod pemanduan yang istimewa - Baja Mode. Ia menjadikan Raptor bersifat lebih agresif bagi membolehkan pemanduan laju di kawasan off-road lapang seperti di padang pasir.


Promosi FORD RANGER Sabah

Promosi FORD RANGER Sabah

Promosi FORD RANGER Sabah

Promosi FORD RANGER Sabah

Promosi FORD RANGER Sabah

Promosi FORD RANGER Sabah

Promosi FORD RANGER Sabah

Promosi FORD RANGER Sabah

Promosi FORD RANGER Sabah

Promosi FORD RANGER Sabah

Promosi FORD RANGER Sabah

Untuk Tempahan atau pandu uji

Hubungi Vicky Wong 012 802 3883

Updated: March 2019
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
 
banner